Sporting Lissabons första ligatitel på 19 år firades stort. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sporting mästare efter 19 år – vild fest i Lissabon

Uppdaterad
Publicerad

Sporting Lissabon är portugisiska mästare för första gången på 19 år. Det firades vilt på stadens gator och utanför arenan i natt.

Det här är den lyckligaste dagen i mitt liv, säger mittfältaren Joao Palhinha enligt A Bola.

Den portugisiska storklubben Sporting hade tagit hela 18 ligatitlar genom historien, men det var 19 år sedan den senaste kom år 2002.

Då man igår kväll slog Boavista med 1-0 hemma på Estadio Jose Alvalade säkrade man sin 19:e titel och därmed bröt man en lång dominans av rivalerna Porto och Benfica.

Skadade supportrar

Det enda målet gjordes av anfallaren Paulinho och segern gör att man fortfarande är obesegrade den här säsongen då två matcher återstår.

Då ligatiteln var bärgad inleddes stora festligheter på Lissabons gator och det resulterade även i konfrontationer med polisen.

Tusentals personer samlades på torget för att se när laget paraderade i en öppen buss. Några rev ner stängsel för att komma närmare bussen, vilket ledde till att polisen sköt med gummikulor och använde batongerna. Flera supportrar skadades.

Några supportrar kastade även glasflaskor och rökbomber mot polisen och mot journalister.

Polisen hade uppmanat supportrarna att hålla avstånd och ha på sig munskydd, men stora folksamlingar bildades.

Gratulationer från Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, som slog igenom i Sporting, gratulerade sin tidigare klubb till ligatiteln.

”Grattis, mästare”, skriver han på Instagram.

Generationer har väntat på det här. Vi är alla väldigt glada och vi vill fira med alla sportinguistas. Vi har ännu inte insett vad vi har åstadkommit, säger mittfältaren Joao Mario efter slutsignal.

Liga NOS

Sporting CP logo

Sporting CP

1 - 0

Boavista FC logo

Boavista FC

Estádio José Alvalade, Lissabon
Publik: 0
Domare: Luis Godinho

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.