Pia Sundhage. Foto: TT

Sundhages succé – bortabesegrade England

Pia Sundhage har fått en fin start som förbundskapten för det brasilianska damlandslaget.

I lördagens vänskapsmatch borta mot VM-fyran England blev det seger med 2–1 på Middlesbroughs hemmaarena Riverside Stadium.

Stor matchhjälte för Brasilien blev Debinha som stod för bortalagets båda mål. 27-åringen, till vardags i North Carolina, gav sitt lag ledningen i den 49:e minuten innan hon ökade på till 2–0 i den 67:e.

Chelsea-spelaren Bethany England byttes in i den andra halvleken och hade bara varit på plan i sex minuter när hon reducerade till 1–2.

Tidigare har Pia Sundhage, sedan hon i somras utsågs till Brasiliens första utländska förbundskapten någonsin, lett den sydamerikanska nationen till en 5–0-kross mot Argentina och en förlust på straffar efter 0–0 mot Chile.

Matchen spelades inför fullsatta läktare i Middlesbrough, 29 238 personer hade tagit sig till arenan.