Svenska spelarna känner av stödet: ”Helt otroligt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska spelarna känner av stödet: ”Helt otroligt” Foto: Bildbyrån

Svenska spelarna känner av stödet hemifrån: ”Helt otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige jagar medalj på VM i Australien och Nya Zeeland.

Och trots att de är på andra sidan jorden känner spelarna av stödet från hemmaplan.

– Jag hoppas vi kan fortsätta hålla igång fotbollsfesten därhemma, säger Jonna Andersson till SVT Sport.

Sveriges dramatiska seger över USA har gett eko i fotbollsvärlden. Och inte minst har spelarna fått rejält med stöd hemifrån efter att ha besegrat världsettan.

– Det är klart att det är många som hört av sig och jag har pratat mycket med vänner och familj hemma. Så det är otroligt kul att se, säger Jonna Andersson.

Damlandslaget i fotboll

”Gjorde oss lugna”

Trots att matcherna har spelats på morgonen svensk tid har det förekommit stora visningar på flera håll i landet, där det blivit rejäl folkfest. Även detta har nått spelarna på andra sidan jorden.

– Jag har sett lite videos från Heden i Göteborg och det var väldigt mycket folk. Så jag har förstått att det är ett stort tryck vilket är väldigt kul, säger Elin Rubensson.

Dessutom har slutspelets start inneburit ett större publikstöd på plats i Oceanien.

– Nu mot USA var det helt otroligt. Det var ett sådant ”moment” innan straffläggningen när hela arenan bara: ”Sweden”. Och det gjorde oss också rätt lugna, att vi hade stödet med oss. Och så var de bakom målet också, det var häftigt, säger Rubensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet