Khvicha Kvaratskhelia här tillsammans med Dejan Kulusevski. Foto: Bildbyrån/TT

Sveriges hot i VM-kvalet: ”Kvicken”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är stora favoriter i kvällens VM-kvalmatch mot Georgien.

Men det finns hot att se upp med i motståndarlaget.

Bland annat en vänsterytter som går under smeknamnet ”Kvicken”.

Hans egentliga namn är Khvicha Kvaratskhelia och smeknamnet ”Kvicken”  har myntats av landslagets spion Lasse Jacobsson.

Den 20-årige vänsteryttern, till vardags i ryska Kazan, har målats upp som någon att se upp med för det svenska försvaret i kväll.

Herrlandslaget i fotboll

– Lasse har en viss förmåga att sätta smeknamn på spelare och människor i övrigt, så att han kallar honom ”Kvicken” är ju roligt, säger förbundskapten Janne Andersson.

Han fortsätter:

– Det är en jätteskicklig spelare som kan ta sig inåt med sin högerfot och hitta på grejer. Det har vi förvarnat spelarna om.

”Inget att klaga på”

När lagen möttes i Sverige i våras vann Sverige med 1-0. Med två matcher kvar att spela är Georgien uträknat från avancemang. För Sverige står däremot viktiga poäng på spel.

Om Sverige vinner och sedan undviker förlust mot Spanien är en blågul seger i gruppen säkrad. Det svenska landslaget kan också bli VM-klart vid seger mot Georgien samtidigt som Spanien tappar poäng mot Grekland i Thessaloniki.

För Sverige har det varit tajt om tid med förberedelserna. Landslaget samlades i måndags och har därmed bara haft tre dagar på sig inför matchen Georgien.

Men Janne Andersson är nöjd.

– Det har varit tajt nu när det är match redan under torsdagen. Vi hade en riktigt bra träning i går (tisdag) där vi satte försvars- och anfallsspel samt hade ett teoripass som var jättebra. Det finns ingenting att klaga på. Vi får se om regnet kan ställa till det men i sådana fall får vi hantera det, säger Andersson.

Mycket regn

I Batumi, där matchen spelas, har det regnat rejält den senaste tiden vilket mycket väl kan komma att påverka hur spelet kommer att se ut.

– Det finns planer som blir blötare och då kan det påverka hur man vill genomföra matchen. Men det får vi se i morgon (läs i dag), säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet