Målvakten Oliver Dovin gjorde en miss mot Georgien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Oliver Dovins jättetabbe i spelaren ovan. Foto: TV4 Play

Sveriges U21-landslags EM-hopp lever – besegrade Georgien i måstematchen

Uppdaterad
Publicerad

Förutsättningarna var glasklara. Sveriges U21-landslag var tvungna att besegra Georgien i fall hoppet om en EM-plats skulle leva.

Då klev stjärnorna fram och ordnade 3-2 i Jönköping.

– De var rätt tunga i slutet, klart man var lite orolig, säger Otto Rosengren till TV4 Play.

Efter den senaste missräkningen (0-0 mot Moldavien) var Sveriges U21-landslag piskat att ta poäng mot Georgien, helst vinna, för en plats till U21-EM.

Williot Swedberg och Jacob Ondrejka har tidigare varit med i seniortruppen, men när Jon Dahl Tomasson presenterade truppen saknades duon.

Då klev de nobbade stjärnorna i stället fram i U21-landslaget och fixade den livsviktiga segern, 3-2.

– Tycker vi är det bättre laget i första, sen i andra blir det lite mer mentalt och låter Georgien få lite mer boll. De är rätt tunga i slutet, klart man var lite orolig, säger Otto Rosengren till TV4 Play.

Lagmedlemmar i det svenska fotbollslandslaget firar ett mål under en match. Spelarna bär gula tröjor med blå detaljer och ser glada ut medan de gratulerar varandra.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se alla de svenska målen i den viktiga segern. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Georgien ligger på andra plats och är ett lag Sverige måste ta sig förbi för en plats till U21-EM. I stället chockade Nodar Lominadze Sverige med en riktig rökare till ledningsmål efter ungefär tio minuter.

Just Ondrejka fixade kvitteringen efter styrning på en georgisk back och 2-1 kom innan paus när Swedberg vände bort sin försvarare och pricksköt in ledningsmålet.

Hammarbys Jusef Erabi utökade till 3-1 innan en rejäl bjudning skulle komma. Svenska målvakten Oliver Dovin fick en hemåtpassning, men i stället för att ta emot bollen rullade den under sulan och in i mål.

Georgien fick en rejäl biljett in i matchen men kunde aldrig forcera in en kvittering. Sverige har redan klara gruppettan Nederländerna kvar att möta på bortaplan, den matchen spelas på måndag.

– Vi kommer dit med allt att vinna, säger Rosengren.

U21 EM-kval

Sverige U-21 logo

Sverige U-21

3 - 2

Georgien U-21 logo

Georgien U-21

Stadsparksvallen, Jönköping
Publik: 1620
Domare: Iwan Arwel Griffith

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.