Uppgifter till SVT: Jon Dahl Tomasson väljs in i danska Hall of Fame Foto: Bildbyrån

SVT Sport avslöjar: Jon Dahl Tomasson väljs in i danska Hall of Fame innan Sveriges möte med Danmark

Uppdaterad
Publicerad

I samband med Sveriges landskamp mot Danmark på Parken i morgon kväll kommer Jon Dahl Tomasson att väljas in i dansk fotbolls Hall of fame, det kan SVT Sport avslöja i kväll.

Sveriges möte med Danmark på Parken i morgon kväll blir speciellt på många sätt för den svenska förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson. Enligt uppgifter till SVT Sport kommer Tomasson att väljas in i dansk fotbolls Hall of fame strax innan avspark.

Tomasson spelade 112 landskamper för Danmark och gjorde 52 mål i den rödvita tröjan. Han utsågs dessutom till årets spelare i Danmark 2002 och 2004.

Herrlandslaget i fotboll

Dansk fotbolls Hall of fame har funnits sedan 2006 och bland tidigare invalda spelare finns namn som Michael Laudrup, Jan Mölby och Peter Schmeichel.

På dagens presskonferens inför matchen berättade Tomasson om känslorna att ställas mot sitt hemland.

– Jag vet inte hur det kommer att vara, men när du spelat 112 landskamper för Danmark, varit kapten och även coach, så blir det märkligt, säger Tomasson.

SVT Sport har sökt SvFF för en kommentar från den svenske förbundskaptenen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få reda på mer om Sveriges nye förbundskapten, Jon Dahl Tomasson. Foto: Bildbyrån/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet