Alex Morgan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Alex Morgans egna efter matchen. Foto: MEG OLIPHANT

Tårögd Alex Morgan i karriärens sista match

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska stjärnan Alex Morgan lägger av.

Söndagens match mot North Carolina var hennes sista – och stjärnan fick kämpa för att hålla tårarna tillbaka.

– Vilken åktur det varit, säger hon efter matchen.

Alex Morgan är en legendar i USA, så när hon meddelade att söndagens match mot North Carolina skulle bli hennes sista så hyllades hon rejält. Hon gick i samband med beskedet också ut med att hon var gravid med sitt andra barn.

Före matchen visades bilder och videos från hennes 15 år långa karriär. På läktaren hade hon bjudit in närmare hundra vänner och anhöriga för att fira hennes tack och hej från fotbollen.

Det kunde slutat sagolikt då hennes San Diego Wave fick straff i den 10:e minuten, men snöpligt nog stegade Morgan fram och missade den.

Redan efter 16 minuter byttes hon ut till stort jubel från publiken och stjärnan kämpade mot att hålla tårarna tillbaka.

– Vilken åktur det varit, säger hon.

35-åringen har två VM-guld och ett OS-guld i medaljhyllan. För USA har hon gjort 123 landslagsmål och hon har spenderat större delen av sin karriär just i USA. Det blev två korta sejourer i Lyon och Tottenham.

San Diego Wave förlorade matchen med 1–4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.