Den tidigare AIK-ordföranden Robert Falck vill utmana Fredrik Reinfeldt om posten som ordförande i Svenska fotbollförbundet. Foto: Bildbyrån.

Tidigare AIK-bas vill utmana Fredrik Reinfeldt

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare AIK-ordföranden Robert Falck vill utmana Fredrik Reinfeldt om posten som ordförande i Svenska fotbollförbundet. Det rapporterar Expressen.

– Jag känner så pass mycket stöd ute i Sverige att det är dags att säga att jag är en kandidat, säger Falck till tidningen.

Reinfeldts mandatperiod går ut i mars 2025, då har han varit ordförande i två år.

Falck är den första kandidaten som öppet meddelat att han ämnar utmana Reinfeldt. Han var ordförande i den allsvenska storklubben AIK under fem år, och har bland annat också varit generalsekreterare i Ishockeyförbundet.

– Jag tror att jag har den erfarenhet som krävs, både inom ledarskap, organisation och ekonomi, men även från fotbollsrörelsen på både elit- och breddnivå, säger han.

Det är i nuläget inte klart om Reinfeldt kommer att ställa upp för omval eller ej. I ett sms till Fotbollskanalen skrev SvFF:s presschef Petra Thorén nyligen att valberedningen meddelar den 15 november vilka av de som sitter på utgående mandat som ställer upp för omval.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.