Chelseas Maika Hamano gjorde ett drömmål mot Twente på bortaplan i Champions League.

Se Maika Hamano drömmål i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån och DAZN.

Maika Hamano tog Hammarby med storm under förra säsongen.

Nu briljerar hon på den ännu större scenen.

När Chelsea bortaslog Twente stod hon för ett läckert mål från distans.

– Ett ögonblick av genialitet, säger kommentatorn.

Japanskan Hamano var utlånad från Chelsea till Hammarby under förra säsongen och stod för sju mål på 17 damallsvenska framträdanden. 20-åringen lämnade sedan under mystiska former.

Hennes mål innebar 2-0 för Chelsea, som vann med 3-1 borta mot nederländska Twente.

Vid Chelseas försat mål fanns den svenska landslagsspelaren Johanna Rytting Kaneryd med i förarbetet – även om hon i princip bara lämnade över bollen till Aggie Beever-Jones som drog till från distans (se även det målet i spelaren ovan).

Zecira Musovic stod i mål hela matchen. Rytting Kaneryd blev utbytt i den 60:e minuten.

Angeldal startade för Real Madrid

Tidigare under kvällen hade Celtic, med svenska tränaren Elena Sadiku, inget att sätta emot i bortamatchen mot Real Madrid.

Den spanska storklubben vann med 4–0 genom mål av Caroline Weir, Signe Bruun, Caroline Möller och Linda Caicedo.

Svenska landslagsspelaren Filippa Angeldal spelade från start i Real Madrid och byttes ut i andra halvlek.