Harry Maguire. Foto: Bildbyrån

Trots domen: Harry Maguire välkommen tillbaka till Englands landslag

Uppdaterad
Publicerad

Harry Maguire petades från Englands Nations League-trupp efter att ha dömts för tre brott i Grekland.

Men nästa månad är han välkommen tillbaka.

Det slår förbundskaptenen Gareth Southgate fast.

– Det har varit en riktigt tuff tid för honom, säger han.

I augusti omhändertogs Harry Maguire av polis på grekiska ön Syros. Han ställdes inför rätta och dömdes till en villkorlig dom på 21 månader och 10 dagar för våldsamt motstånd, grov misshandel och mutförsök.  Han har meddelat att han ska överklaga domen.

På grund av detta ströks han från Englands Nations League-trupp till denna samling. Han är dock välkommen tillbaka till samlingen i oktober, berättar den engelske förbundskaptenen Gareth Southgate.

– Det har varit en riktigt tuff tid för honom och jag tror att de senaste dagarna har varit väldigt viktiga för att han skulle kunna koppla av och komma bort från all uppmärksamhet. Jag tror att han behövde den tiden för att koppla av. Han kommer nu komma tillbaka till sin klubb och vi kommer absolut kunna ta ut honom i oktober, sade Southgate till engelska medier i går kväll.

KLIPP: Maguire talar ut: ”Fruktade för mitt liv”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.