Julie Ertz avslutar karriären. Foto: Bildbyrån

Tvåfaldiga världsmästaren Julie Ertz lägger skorna på hyllan

Uppdaterad
Publicerad

Julie Ertz lägger skorna på hyllan.

Amerikanska VM-hjälten ska nu fokusera på sin familj.

”Uppoffringarna är inte längre möjliga”, säger 31-åringen i ett känslosamt inlägg på sociala medier.

Julie Ertz har en framgångsrik klubb- och landslagskarriär i bagaget. Mittfältaren var en viktig del i det amerikanska lag som vann både VM 2015 och 2019.

Tidigare i år gjorde hon comeback till professionell fotboll efter att ha fött sin son i augusti förra året. Återkomsten blev lyckad och Ertz togs ut i den amerikanska VM-truppen som åkte ut i åttondelsfinalen mot Sverige tidigare i somras.

”Jag gav allt jag hade”

Det blev också det sista vi fick se av 31-åringen. Hon meddelar nu i ett känslosamt inlägg på sociala medier att hon avslutar sin karriär:

”Jag kan lämna utan att ångra någonting då jag gav mitt allt och fotbollen gav mig ännu mer och för det kommer jag alltid att vara tacksam”.

Julie Ertz berättar vidare beslutet fattas på grund av att hon vill ägna mer tid åt familjen:

”Nu när jag har blivit äldre och har blivit mamma så har det blivit uppenbart att uppoffringarna av tid borta från min familj inte längre verkar möjliga med så många faktorer som spelar in”.

Totalt blev det 122 matcher i den amerikanska landslagsdressen där hon totalt stod för 20 mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.