Aleksander Ceferin kritiserar Luis Rubiales agerande. Foto: TT Nyhetsbyrån

Uefa-basen Aleksander Ceferin om Luis Rubiales: ”Det han gjorde var opassande”

Uppdaterad
Publicerad

Hela fotbollsvärlden har fördömt Spaniens fotbollsordförande Luis Rubiales efter kysskandalen i VM – utom Uefa. Men nu har Aleksander Ceferin tagit bladet från munnen.

– Det han gjorde var opassande, säger ordföranden i Europeiska fotbollsförbundet.

Rubiales har fått massiv kritik efter att ha kysst VM-guldmedaljören Jenni Hermoso på munnen under prisceremonin i VM. Men det har varit tyst från Europeiska fotbollsförbundet, där Rubiales är vice ordförande. Inför Uefa-galan i Monaco i kväll säger nu ordföranden Aleksander Ceferin:

– Det han gjorde var opassande. Det vet vi allihop. Jag hoppas att han vet att det var opassande. Nu ska disciplinnämnden ta ett beslut, säger Ceferin till L'Equipe.

Får inte vara med på Uefa-gala

Det är Internationella fotbollsförbundets disciplinnämnd som utreder om Rubiales ska straffas. Spanjoren är avstängd i tre månader under utredning.

Ceferin säger också att Uefa måste göra mer för att ändra sexistiska och opassande beteenden och han säger att han rådfrågat Uefas vice ordförande och ordförande i damkommittén.

– Jag hade ett möte med Laura McAllister för att hitta sätt att ändra vårt beteende, säger Ceferin.

Eftersom Rubiales är avstängd får han inte vara med på Uefa-galan där de spanska VM-guldmedaljörerna kan ta hem flera priser.

KLIPP: Spanska kysskandalen – detta har hänt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Susana Vera / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.