Här lämnar Dejan Kulusevki Turin. Foto: Twitter

Uppgifter: Kulusevski klar för flytt till Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski ser ut att lämna Juventus.

Den svenske landslagsstjärnan lånas ut till Premier League-klubben Tottenham, uppger journalisten Fabrizio Romano, specialist på övergångar.

Det ska röra sig om ett 18 månader långt lån, där en obligatorisk köp-klausul kan komma i spel.

Ytteranfallaren Dejan Kulusevski har fått sparsamt med speltid i Juventus den här säsongen. Jakten på fler steg på gräsmattan ser ut att fortsätta i Tottenham.

Fabrizio Romano, journalist som är specialiserad på övergångar, rapporterade under gårdagskvällen att Juventus och Tottenham förhandlar om en affär och i dag gör densammes uppgifter gällande att klubbarna är överens om ett lån säsongen ut.

”Tottenham och Juventus förbereder pappersarbetet i kväll för att signeras under söndagen gällande en Dejan Kulusevski-deal”, skriver Romano på Twitter.

Lånet ska kosta fem miljoner euro med köpoption på 40 miljoner euro.

Även journalisten Gianluca Di Marzio uppger att en affär ska vara nära. Kulusevski och Tottenham ska vara överens om de personliga villkoren.

Senare under söndagskvällen så lämnade svensken Turin för att flyga iväg. Det dokumenterades av Sky Italia som fanns på plats utanför flygplatsen. Kulusevski passade då på att skicka en avskedshälsning till supportrarna.

– Jag hade en väldigt fin tid här. Jag hoppas komma tillbaka någon dag, säger 21-åringen.

Juventus värvade nyligen anfallaren Dusan Vlahovic från Fiorentina. Övergången ska enligt uppgifter ha gått på 740 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.