Premier League-klubbarna har dragit sig ur Super League. Foto: Bildbyrån

Utvecklingen i natt: PL-klubbarna har dragit sig ur Super League

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City var först.

Sedan hakade resterande fem på.

Nu har samtliga brittiska klubbar som var tänkta att spela i Super League dragit sig ur.

Super League började sakteliga raseras under tisdagen.

Uppgifterna började läcka ut i brittiska medier om att Chelsea och Manchester City var nära att dra sig ur det nystartade projektet, ”Super League” efter de massiva kritikstormarna från de tilltänkta klubbarnas supportrar.

Super League

Ber om ursäkt

Manchester City var först med att bekräfta på sin hemsida att man drar sig ur Super League och efter det har samtliga av de övrigt tilltänkta klubbarna från England – det vill säga Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool och Tottenham – hakat på.

”Som ett resultat av att vi har lyssnat på er och den bredare fotbollsgemenskapen de senaste dagarna, har vi kommit fram till att dra oss ur Super League. Vi gjorde ett misstag och ber om ursäkt för det”, skriver Arsenal på sociala medier.

”Vi har lyssnat”

Manchester United gick först under tisdagskvällen ut och meddelade att klubbens vd, Ed Woodward, beslutat sig för att avgå. Woodward som själv hade varit en av de drivande i Super League-projektet.

Då skrev klubben ingenting om sitt ställningstagande i frågan, men det kom senare under tisdagsnatten:

”Vi har lyssnat på reaktionerna från våra fans, från den brittiska regeringen och andra viktiga intressenter. Därefter har vi beslutat oss för att vi inte kommer att delta i Super League”, skriver klubben.

Rykten även i andra länder

Även i Spanien florerar rykten om att Barcelona och Atlético Madrid ska vara nära att ta samma beslut som klubbarna från England. Men dessa uppgifter är ännu inte bekräftade från klubbarna.

KLIPP: Här firar Chelseas fans att klubben drar sig ur Super League

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Super League

Mer i ämnet