Foto: Bildbyrån/TT

Åtal väckt mot misstänkte Djurgårdsspelaren

Uppdaterad
Publicerad

Den fotbollsspelare i Djurgården som misstänkts för våldtäkt åtalas nu för våldtäkt, kränkande fotografering och ringa narkotikabrott.

Mannen nekar till brott.

– Det är otroligt sorgligt, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Spelaren har suttit häktad sedan den 6 oktober, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Assistentåklagare Frida Vedin väljer nu att väcka åtal och rättegången startar den 9 november i Stockholms tingsrätt.

”Efter att undersökningar genomförts bland annat av den tilltalade mannens mobiltelefon och förhör hållits med honom, målsäganden och vittnen har misstankarna stärkts mot mannen”, säger Frida Vedin i ett pressmeddelande.

Henrik Berggren: ”Väldigt tråkigt”

Spelaren åtalas också för kränkande fotografering vid sju tillfällen samt ringa narkotikabrott. Han nekar till anklagelserna.

– Jag har egentligen inte några kommentarer till det. Det är otroligt sorgligt alltihopa, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

TT: Vad tänker du kring punkterna han åtalats för?

– Väldigt, väldigt tråkigt.

Fortfarande under kontrakt

Spelaren är sedan tidigare avstängd från klubbens verksamhet, huruvida Djurgården kommer riva spelarens kontrakt eller inte kan inte Berggren säga något om i nuläget.

– Vi har inte fattat några beslut ännu, vi kommer avvakta rättegången här. Jag har inga kommentarer till vår kontraktssituation med honom.

Rättegången inleds den 9 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.