Virgil Van Dijk skadade sig i oktober 2020. Foto: Bildbyrån

Van Dijks beslut – säger nej till EM

Uppdaterad
Publicerad

Virgil Van Dijk skadade sitt knä i oktober 2020.

Nu är det klart att han missar sommarens EM.

– Jag känner fysiskt att det rätta beslutet är att inte delta i EM utan att i stället gå in i det sista skedet av min rehab, säger han enligt Sky News.

Virgil van Dijk spelar inte EM för Nederländerna i sommar. Liverpools mittback ägnar i stället tiden åt att fullt ut rehabiliteringsträna sitt knä efter korsbandsskadan han ådrog sig i oktober.

– Jag känner fysiskt att det rätta beslutet är att inte delta i EM utan att i stället gå in i det sista skedet av min rehab. Jag kommer att ha fokus på att vara med i försäsongsträningen med klubben, säger han enligt Sky News.

Fotbolls-EM

Van Dijk har missat större delen av säsongen efter knäskadan han fick i en duell med Evertons målvakt Jordan Pickford den 17 oktober.

– Självklart är jag väldigt besviken över att missa EM och att leda mitt land där, med det är som det är och jag måste acceptera det. Jag tror att det är rätt beslut jag tar.

ARKIV: Pickford fäller Van Dijk (17 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet