• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Gåsagången 42 Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i ett flervåningshus med kraftig rökspridning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se några av Varanes meriter i klippet ovan. Foto: Charles Platiau / BILDBYRÅN

Raphaël Varane avslutar karriären: ”Ångrar ingenting”

Uppdaterad
Publicerad

Den franske fotbollsstjärnan Raphaël Varane avslutar sin spelarkarriär.

31-åringen har haft stora problem med skador och meddelar nu att karriären är över.

"Tack, fotbollen", skriver han på Instagram.

Den reslige mittbacken slog igenom i moderklubben Lens innan han flyttade vidare till den spanska storklubben Real Madrid. Där blev det tio oerhört framgångsrika säsonger – ofta bredvid Sergio Ramos i det hyllade mittbackslåset.

Totalt vann han den spanska ligan tre gånger och Champions League fyra gånger.

Därefter flyttade han vidare till Manchester United som han förra säsongen vann FA-cupen med. Inför årets säsong skrev han på för Serie A-nykomlingen Como. Men någon fortsatt karriär på planen blir det alltså inte – i stället väntar en ny utmaning med den italienska klubben vid sidan av.

Varane vill dock inte avslöja exakt vad det handlar om.

"Jag kommer att stanna kvar i Como. Men utan att använda mina fotbollsskor och benskydd. Det är något som jag ser fram emot och kommer att berätta mer om snart", skriver han.

Varane har också en lång och framgångsrik landslagskarriär bakom sig. Den stora höjdpunkten var 2018 då han vann VM-guld med Frankrike. Varane spelade från start när Kroatien besegrades med 4–2 i VM-finalen i Moskva.

"Jag ångrar ingenting. Jag skulle inte ändra något. Jag har vunnit mer än vad jag någonsin hade kunnat drömma om", skriver han.

Varane avslutar sedan sitt långa inlägg på Instagram med att tacka fotbollen.

Nyhetsklipp från SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.