Polisbil och fotbollsspelare i Vittsjö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Vittsjös Sandra Lynn. Foto: SVT

Vittsjö ställdes mot Kristianstad i första matchen sedan hoten mot damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen kom ett nytt hot mot Rosengårdspelaren och nu har hotet breddats mot alla spelare i damallsvenskan. Vittsjö mot Kristianstad var första matchen efter eskaleringen.

– Vi brukar inte ha polis på plats, så det är vi glada för, säger Vittsjös klubbchef Jimmie Andersson till SVT.

Hoten mot Rosegårdspelaren fortsätter och den här gången har det breddats. Klubbchef Håkan Wifvesson berättade i går att om personen eller personerna inte kan genomföra hotet mot Rosengårdspelaren riktas det i stället mot alla spelare i damallsvenskan.

Det har gjort att hela helgens damallsvenska omgång nu påverkas och första matchen var skånederbyt Vittsjö mot Kristianstad.

– Säkerheten har höjts. Det är mer ordningsvakter och polis är på plats. Vi brukar inte ha polis, så det är vi glada för, säger Vittsjös klubbchef Jimmie Andersson till SVT.

Hur hanterar ni spelare det?

– Det är jättetråkigt, jag vet inte hur man ställer sig till det. Det är något som inte borde förekomma och är svårt att ta in, säger Vittsjös kapten Sandra Lynn.

Matchen slutade 1-0 till Kristianstad efter sent avgörande av Clare Polkinghorne. Nu sätter man press på Hammarby som ligger trea och har den sista Europaplatsen, med sex omgångar kvar är skåningarna sex poäng bakom.

Vittsjö ligger nia och är inte inblandad i någon bottenstrid.

Jimmie Andersson klubbchef Vittsjö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Vittsjös klubbchef om säkerhetsarbetet efter hoten mot spelarna. Foto: SVT

OBOS Damallsvenskan

Vittsjö GIK logo

Vittsjö GIK

0 - 1

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

Vittsjö IP, Vittsjö
Publik: 1216
Domare: Ulrica Löv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.