Andreas Almgren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Andreas Almgren berätta om sin tuffa cykelvecka. Foto: SVT

Almgren: ”En av de roligaste vårarna jag någonsin har haft och en av de tyngre somrarna”

Publicerad

I väntan på klartecken att få börja löpträna ägnar sig Andreas Almgren åt alternativ träning.

Nu blir det timme ut och timme in på cykel.

– Jag har ingen jättehög träningsdos just nu, men det blir ändå 23-25 timmar den här veckan och förhoppningsvis 28 timmar nästa, säger han.

Efter en framgångsrik vår med flera svenska rekord blev fjärdeplatsen på 10 000 meter på EM en besvikelse för Andreas Almgren. I samband med EM fick han också problem med höger ben. En stressreaktion i skenbenet konstaterades så småningom. 29-åringen beskriver att det var mycket osäkerhet fram och tillbaka innan han till slut tvingades ge upp OS.

– Mentalt blir du helt utmattad för du slutar aldrig att fundera. Jag har haft sämre sömn under perioder eftersom jag har legat och funderat, säger han till SVT Sport.

– När jag väl släppte OS, så var det ju hemskt i sig, men ändå ganska skönt för då var allt hopp borta. Då kände jag på ett sätt: ”Nu tar vi bara semester och kopplar bort allt helt enkelt”.

Tar inga risker

Ny undersökning av skenbenet väntar om någon vecka. Almgren beskriver att han är smärtfri, men han vill inte ta några inga risker. Det blir långpass på landsvägscykel tills han får klartecken från läkare att börja springa.

– Det är lite frustrerande att inte få springa när man tycker att kroppen känns bra. Men finns det någon tid på året när man inte ska chansa så är det ju nu. Att vänta två veckor till, det ska inte göra någon större skillnad till nästa sommar.

Löparen Andreas Almgren ägnar sig landsvägscykling i väntan på klartecken att får börja löpträna efter stressreaktionen i skenbenet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hela reportaget om Andreas Almgren och de långa timmarna i cykelsadeln. Foto: SVT/Niklas Malmqvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.