Andreas Kramer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Andreas Kramers finallopp på 800 meter. Foto: SVT

Andreas Kramer femma i 800 meters-finalen i friidrotts-EM

Uppdaterad
Publicerad

2018 blev Andreas Kramer tvåa på friidrotts-EM i Berlin.
I kväll hade han hoppats på något liknande vid EM i Rom.
Men det slutade med en femteplats.
– Det är surt, säger han.

Andreas Kramer, som i vintras tog VM-silver gick i går till final på 800 meter efter att ha blivit trea i sin semifinal, där han under större delen av loppet befunnit sig längst fram i fältet.

Kvällens final såg helt annorlunda ut.

Friidrotts-EM

”Det är surt”

Där hamnade Kramer tidigt i den bakre delen av fältet. Under den sista tredjedelen av loppet ökade han tempot och närmade sig täten, men han inte längre upp än till femte plats, och fick en tid på 1.45,70 – en knapp sekund över hans årsbästa.

– Det är surt, alltså. Jag visste att det skulle bli tufft. Det är en öppen final, jag kan lika gärna ha medalj i dag, säger Kramer till SVT Sport.

”Arg på mig själv”

Han var lite missnöjd med hur han genomförde loppet.

– Jag är lite arg på mig själv. Hade jag var lite mer på hugget, så... Jag upptäckte för sent att spanjoren tappade, säger han, och syftar på att han då hamnade för långt efteråt och att luckan till täten blev för stor.

Frankrikes Gabriel Tual vann på tiden 1.44,87.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet