I takt med att löparskor blir alltmer högteknologiska så försöker idrottens styrande reglera så att idrottarna inte får alltför mycket hjälp från sina skodon.
Därför har det internationella friidrottsförbundet tagit fram en lista på 131 skomodeller som är godkända att tävla i.
Det man har siktat in sig på är tjockleken på sulan.
Nu får en sko ha en sula som är högst 25 millimeter tjock för 800 metersdistanser eller längre, medan maratonskors sulor får vara 40 millimeter tjocka.
Fel doja att sko sig på
Och de skor som då Therese Johaug hade på sig den 11 juni vid Impossible Games i Oslo där hon drämde till med 31.40,69 på 10 000 meter, vilket var både personligt rekord liksom världsårsbästa, ja de dojorna är för tjocka för att finnas på förbundets okejlista.
– Jag har egentligen inte hunnit tänka så mycket på det här än, men jag räknar med att det finns andra skor man kan springa i, om jag nu har lust att göra det, sa Therese Johaug till norska NRK.
Omdebatterade regler
Internationella förbundets regler har varit omdebatterade under en längre tid. Långdistansstjärnan Kalle Berglund har riktat kritik mot reglerna som han tycker är otydliga och ogenomtänkta. Även Mustafa Mohamed har blivit intrasslad i regelverket då han använde en omdiskuterad sko när han satte nytt maratonrekord.
En annan som drabbats är Charlotta Fougberg som diskades på lag-SM på grund av för tjocka sulor.
ARKIV: Här klarar Johaug VM-kvalgränsen på 10 000 meter (13 augusti):