Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob Ingebrigtsen blev tvåa efter att ha varit sjuk. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Jakob Ingebrigtsen fick stryk igen: ”Bättre än förväntat”

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Ingebrigtsen fick återigen finna sig i att förlora ett lopp på 1 500 meter. Yared Nuguse sprang förbi på upploppet och vann på 3.29,21. Han var nöjd trots förlusten.

– Det var en bra fajt och jag slog många andra bra löpare, säger Ingebrigtsen till SVT Sport.

I OS tappade Ingebrigtsen pallen och slutade fyra. I kväll lyckades norrmannen, som varit sjuk och övervägde om han ens skulle åka till Zürich, säkra andraplatsen på 3.29,52.

– Det kändes bra och jag försökte att springa fort och det var ett bra lopp. Det gick bättre än förväntat och när jag vaknade upp i morse kände jag mig betydligt bättre än i går, säger Ingebrigtsen.

Sökte upprättelse från OS

Återigen ställdes Ingebrigtsen mot palltrion från OS i Paris för att söka någon form av upprättelse.

Hararna släpptes iväg med lucka och Ingebrigtsen tog över med endast OS-trean Nuguse i rygg efter 1 100 meter. OS-mästaren Cole Hocker slutade trea på 3.30,46 medan tvåan i Paris, Josh Kerr, blev femma på 3.31,46.

– Hade jag inte varit sjuk hade jag nog inte släppt luckan till hararna och då hade jag fått ett mycket enklare lopp och inte fått det så tufft på slutet, säger Ingebrigtsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.