Emil Danielsson slog personligt rekord i semifinalen på 1500 meter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Danielsson slog personligt rekord i semifinalen på 1500 meter. Foto: Bidlbyrån

Personbästa av Emil Danielsson på 1 500 meter

Uppdaterad
Publicerad

Emil Danielsson fick en gratischans i dagens semifinal på 1 500 meter efter gårdagens fall. Han satte personrekord med att springa på 3.34,16 i det väldigt tuffa loppet där han slutade tolva.

– Jag är glad över att jag fick köra och man blir ödmjuk av det här fältet och det går att springa fortare. Det kändes skönt att springa på den här tiden och visa att jag förtjänade semifinalplatsen. Det var lite skumt att ställa sig på startlinjen, säger Danielsson till SVT Sport.

Danielsson höll sig långt bak i klungan men letade sig fram i fältet och var till slut bara 1,19 från att nå en finalplats. Hans tidigare personrekord var på 3.35,23 från SM för ett par veckor sedan.

Sex löpare inom tre tiondelar

Amerikanen Yared Nuguse vann loppet på 3.32,69 där sex löpare var under 3.33.  

Danielsson har 5 000 meter kvar i Budapest.

– Jag tror att jag har ännu mer att komma med där och siktar på att bli topp åtta, säger Danielsson.

I gårdagens försök föll Danielsson efter runt 1 000 meter efter att ha hindrats av en medtävlare. Juryn gav sedan Danielsson en semifinalplats.

I den andra semifinalens hade storfavoriten Jakob Ingebrigtsen lekstuga och vann på 3.34,98 efter att ha manövrerat sig fram på slutet. Han får med sig den norske landsmannen Narve Nordås i finalen. Nordås tränas av pappa Ingebrigtsen, Gjert, som sönerna brutit med. Gjert har inte ens fått en ackreditering för att kunna coacha Nordås från stadion.

Se höjdpunkter från friidrotts-VM i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.