Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Världsettan Rasheed Broadbell föll i 110 meter häck-försöken – Max Hrelja överraskande vidare

Uppdaterad
Publicerad

Rasheed Broadbell har varit snabbast i världen på 110 meter häck denna säsong.

Men i friidrotts-VM tog han sig inte ens vidare från försöken.

Han föll i försöken – och blev utslagen.

Ingen har sprungit 110 meter häck snabbare än 23-årige Rasheed Broadbell i år. Förra månaden sprang han på 12,94 på jamaicanska mästerskapen, vilket var två hundradelar snabbare än Cordell Tinchs tidigare världsårsbästa.

I dag gjorde Broadbell sin första tävling sedan succén i Jamaica. Men då gick det sämre.

Friidrotts-VM

Hrelja vidare

Han ledde sitt försöksheat när han kom fram till den näst sista häcken – men föll på den. Därmed var hoppet om avancemang till semifinalerna över. Dessutom rev han Taiga Yokochis tionde häck på ytterbanan – japanen gick därför vidare till semifinalerna trots att han slutade näst sist i heatet.

En som hade ett bättre VM-äventyr på 110 meter häck var svenske Max Hrelja. Den 25-årige VM-debutanten blev fyra i sitt heat, på den personliga rekordtiden 13,42 (en hundradel bättre än hans tidigare personbästa) – och kan därmed ladda för semifinal.

– Det var varmt och riktigt nervöst. Men jag tog ett djupt andetag och tänkte att det här har jag gjort många gånger. Jag har varit i mitt livs form hela sommaren men att göra det även i VM-försök är inte självklart så jag är stolt, säger han till TV4.

SE MER: Höjdpunkter från friidrotts-VM i Play

SE MER: Svenske Max Hrelja slår pers och går vidare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet