Foto: TT

Lexi Thompson drog sig ur British Open – mår psykiskt dåligt

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Lexi Thompson drog sig igår ur damernas British Open. Anledningen är att hon mår psykiskt dåligt.

– Jag har inte känt mig som själv på ett bra tag, skriver hon själv på Instagram.

På sin Instagram skriver världsfemman närmare om anledningen till sitt beslut om att dra sig ur British Open som börjar på torsdag.

”De senaste 1,5 åren, både på och utanför banan, har tagit mycket på mig både mentalt och känslomässigt. Jag har inte känt mig som mig själv på ett bra tag. Jag använder därför den här tiden till att ladda om mina mentala batterier och fokusera på mig själv utanför golfbanan.”

Underbarnet Thompson

Lexi Thompson gjorde sig ett namn som ett underbarn när hon som tolvåring blev den yngsta hittills i historien att kvalificera sig till US Open. Sedan dess har Lucy Li tagit över rekordet.

Thompson har även vunnit en major, ANA Inspiration 2014, och var ytterst nära att vinna den även förra året. Då förlorade hon i särspel efter att hon tidigare även straffats med fyra slag för att ha lagt tillbaka en boll på fel plats.

Thompson planerar att vara tillbaka på banan den 16 augusti för att försvara sin titel i Indy Women in Tech Championship.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.