Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter första segern på LPGA-touren är Linn Grant en av favoriterna inför Evian Championship. Foto: Bildbyrån

Linn Grant inför Evian Championship: ”Jag vill vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant har tagit rejäla kliv det senaste året.

Efter första vinsten på LPGA-touren är hon nu en av favoriterna inför Evian Championship.

– Jag vet hur det känns att vinna på den här banan, säger 24-åringen inför majortävlingen.

Linn Grant har ett succéartat år bakom sig. Kronan på verket blev 24-åringens första seger på LPGA-touren när hon vann Dana Open för drygt två veckor sedan. Nu är hon en av förhandsfavoriterna till majortävlingen Evian Championship som drar igång under torsdagen.

– Det känns bra. Jag spelade här bara för några månader sedan och gjorde bra ifrån mig. Jag är bekväm med banan, den är lite mjukare nu, vilket inte stör mig egentligen – jag gynnas nog av det. Det känns stabilt efter min senaste vinst och jag är taggad, säger hon till LPGA inför tävlingen.

Svenskan verkar onekligen trivas på banan. I maj vann hon i Evian på Europatouren och innan dess har hon även en åttondeplats från fjolårets major. 24-åringen ser dock inte att det ska vara till någon större fördel.

”Sjukt bra startfält”

– Det är ett sjukt bra startfält. Jag vet att jag har spelat bra här tidigare när det inte var en major. Det som gör det klurigt är att en major är alltid annorlunda, det krävs mycket erfarenhet. Det tar nog några gånger innan jag känner mig bekväm med att spela mitt eget spel på de tävlingarna.

Grant slår ut 08.15 på torsdagsmorgonen och siktar nu på att ta hem segern.

– Det jag känner är väl att jag har spelet för att vara i toppen. Jag skulle vilja vinna den här tävlingen. Jag har vunnit här innan. Jag vet hur det känns att vinna på den här banan. Det krävs såklart lite lägre scorer än när jag spelade här i våras men det är fullt rimligt, fullt möjligt och jag känner att jag är i form för det.

I startfältet finns åtta andra svenskor: Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Maja Stark, Johanna Gustavsson, Frida Kinhult, Linnea Ström, Pernilla Lindberg och Dani Holmqvist. Senast en svenska vann en major var Anna Nordqvist 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.