Linn Grant och Maja Stark.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Linn Grant efter säkrade OS-biljetten. Foto: TT

Linn Grant och Maja Stark kniper OS-platserna: ”Stressen har släppt”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant och Maja Stark kniper de svenska OS-platserna till Paris.

Det står klart efter helgens golfmajor PGA Championship – som vanns av sydkoreanskan Amy Yang.

– Nu kan jag verkligen bara fokusera på att vara så förberedd som möjligt, säger Linn Grant enligt AP.

De två bästa svenskorna på världsrankingen skulle lägga vantarna på OS-biljetterna till Paris. Det var förutsättningarna inför golfmajorn PGA Championship i Washington.

Maja Stark hade slagläge redan innan majorn då hon låg först av svenskorna på rankingen (17), och trots en närmast bedrövlig sistarunda på 79 slag behöll hon den förstaplatsen. Hon slutade på delad 60:e plats 11 över par.

OS i Paris 2024

Linn Grant var bästa svenska och slutade delad 9:a på ett under par och kniper därmed den sista OS-platsen, 27:a på världsrankingen.

– Det ska bli jättekul. Känner verkligen att den här stressen har släppt från mina axlar. Stressen att ta sig in och nu kan jag bara fokusera på att göra mig så förberedd som möjligt. Jag ser verkligen fram emot att vara på plats, säger hon enligt AP.

Madelene Sagström var närmast jagande och 38-rankad i världen. Hon behövde alltså minst slå Grant under PGA Championship. Men en svag sistarunda gjorde att hon gick runt på 3 över par och slutade delad 22:a.

Tävlingen vanns av sydkoreanskan Amy Yang på sju under par, hennes första majorvinst i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet