• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linnea Ström på andra varvet av Chevron Championship Foto: TT

Hoppet åter för Ström och Stark

Uppdaterad
Publicerad

Det såg mörkt ut för svenskorna efter första dagens spel på Chevron Championship i Houston men på förmiddagen så tändes ett litet hopp när både Maja Stark och Linnea Ström spelade upp sig. Ström är bara sex slag från ledaren just nu efter en runda på 69 slag idag.

– Det kändes extremt stabilt idag, säger Ström, efter en bogeyfri runda, till SVT Sport.

Ström har efter den usla starten igår då hon var fyra över par efter tre hål, spelat bland de bästa i hela startfältet. Bara en bogey efter det hålet. Idag blev det bogeyfritt och tre birdies med bud på många fler.

– Jag hade två bra birdiemöjligheter på de sista två hålen men fick inte in dem men jag är väldigt nöjd och tycker att jag är på den bra position inför helgen, säger Ström, som inte spelat en major sedan 2021.

Stark: ”Fått upp hoppet”

Även Maja Stark, rankad högst av svenskorna och med kanske störst förväntningar på sig, har kommit tillbaka under fredagen. Efter 24 hål i tävlingen var Stark nere på fyra över par efter en trist dubbelbogey på sjätte hålet idag.

Men tre raka birdies och en eagle på hennes 17:e gjorde att gårdagens mörker har förbytts till ljus.

– Nu ser det ljust ut. Jag är bara sex slag från ledaren och det känns bara bättre och bättre. Jag har fått upp hoppet igen, säger Stark till SVT Sport, med ett leende,  efter andra varvet på The Club at Carlton Woods.

Var det här ett exempel på din mentala styrka?

– Ja, jag tror det. För några år sedan hade jag nog bara gett upp, säger Stark.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Pernilla Lindberg, som vann den här tävlingen 2018, får inte spela vidare i helgen. Lindberg gick på par idag men hade behövt att gå minst ett under par för att ha en chans att klara kvalgränsen.

Spelat har varit stabilt men på greenerna har det inte gått alls.

– Jag har inte satt en enda putt, det är frustrerande, säger Lindberg.

Madelene Sagström (+6) kommer precis som Lindberg inte få spela till helgen.

Frida Kinhult (+3) har fyra hål kvar att spela och kan fortfarande klara cutten.

Hon spelar de fyra hålen tidig morgon amerikansk tid, vid 14-tiden svensk tid.

Just nu leder sydkoreanskan A Lim Kim på åtta under par, ett slag före amerikanskorna Lilia Vu och Megan Khang på sju under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.