Louise Rydqvists tuffa runda i British Open: En jättebra lärdom för mig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Louise Rydqvist efter tunga rundan. Foto: TT och AP.

Louise Rydqvists tuffa runda i British Open: ”En jättebra lärdom för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Hon slog alla med häpnad igår när hon gick fem under par och tog sig upp i täten på British Open. Idag fick amatören Louise Rydqvist känna på hur det kan vända fort efter en runda sex över par.

– En tuff dag på jobbet helt klart men det är sådan sporten är, sa en samlad men besviken Rydqvist till SVT Sport.

Rydqvist hade en overklig fredag. Näst bäst resultat i hela startfältet. På det följde stor uppmärksamhet med media (medverkade bl.a i Sportnytt), kramkalas med familjen och grattis-hälsningar via mobilen. Ett ståhej som ändå inte påverkade henne på lördagen enligt henne själv.

– Nej, jag var bara så himla fylld med kärlek och support och glädje över alla som har hört av sig, så det tror jag inte. Det var bara att golfen, som inte var lika bra idag, säger Rydqvist, som vann amatör-EM tidigare i somras.

Andra varvet började ändå helt okej för 23-åriga Värnamo-tjejen. Två raka par innan dagens första bogey.

– Jag kämpade där ute men puttarna ville inte ”droppa” och jag fortsatte kämpa men inget flöt med. Så är golf ibland. Igår var det helt tvärtom, förklarar Rydqvist, som symptomatiskt för dagen hade en koppsnurr på 18:e för att sätta varvets enda birdie.

Positiv inför avslutningen

Rydqvist var efter dagens varv djupt besviken men trots allt i gott mod, efter det som vissa skulle beskriva som en kollaps.

– Jag tycker att jag hållit huvudet högt. Det är en jättebra lärdom för mig, säger svenskan som inte gett upp hoppet om en framskjuten placering.

– Hoppas att vi vänder på steken imorgon och är riktigt heta. Jag tänker att, har jag klättrat på leaderboarden en gång så kan jag väl göra det igen imorgon.

Rydqvist är efter en 78-runda idag på tre över par, på en delad 43:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.