• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Simon Forsström säkrar sin första seger i Europatouren

Simon Forsström höll för trycket – tog första segern på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

Simon Forsström gör sin första säsong på Europatouren.

Men 34-åringen spelade som en bra mycket mer rutinerad spelare på Soudal Open i Belgien.

Han tog hem pokalen – efter att ha lett tävlingen efter varje runda.

Därmed blev han förste svenske herre att vinna på Europatouren på nästan två år.

34-årige stockholmaren Simon Forsström, som representerar AIK Golf, debuterade på Europatouren så sent som i slutet av november 2022.

En knapp månad senare blev han fyra vid en tävling på Mauritius, och i dag kom den första segern på touren.

– Jag är väldigt glad! Jag vet inte... Jag har inga ord. Men jag är glad att jag klarade av att hålla ihop det eftersom jag var i ledning inför dagen, sade Forsström direkt efter segern i den officiella segerintervjun.

En dubbelbogey

Forsström, som varit i ledning efter varje runda, spelade även på den fjärde och sista rundan stabilt.

Det blev visserligen en dubbelbogey och en bogey (inför rundan hade han bara en bogey på hela tävlingen), men även fem birdies – varav tre av dessa på dem fem sista hålen.

Dantorp tvåa

Och det visade sig räcka till seger. Han vann med med ett slag före en annan svensk: Jens Dantorp.

– Jag tror att banan passar mig väldigt bra. Och jag har vunnit en Challenger-tävling i Belgien tidigare, så Belgien passar fint för mig, säger Forsström, som nu ska försöka kvala in till US Open.

Senaste svensken att vinna en tävling på herrarnas Europatour var Linn Grant som vann Scandiavian Mixed förra sommaren. Senaste svenske man att vinna på Europatouren var Kristoffer Broberg som vann Dutch Open i september 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.