Jamina Roberts och Carin Strömberg bidrog rejält i Vipers rekordmatch. Foto: Tor Erik Schrøder

Jamina Roberts gjorde nio mål i Vipers rekordkross: ”Viktigt att ta dem på allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Jamina Roberts gjorde nio mål och Carin Strömberg fem när Vipers Kristiansand vann mot Godöy med 64-7 i åttondelen i den norska cupen.

– Det var ett koncentrationsprov, säger Silje Wade.

Det var klubbrekord för storklubben som vann Champions League tre år i rad 2021 till 2023. Tidigare hade Vipers gjort 58 mål som mest och släppt in åtta mål som minst – så det blev rekord i båda ändarna.

Trots skrattfestsiffrorna hade Vipers en bra inställning till matchen och släppte aldrig på trycket.

– Det var ett koncentrationsprov. Det var väldigt viktigt för oss att ta dem på allvar och inte dyka upp här för skojs skull. Det finns lag vi möter i viktigare matcher och då måste vi ta Godöy på allvar på samma sätt som Odense till helgen (Champions League). Det var viktigt för oss, säger Silje Wade som gjorde fyra mål till Vipers hemsida.

Roberts avslutade målskyttet

Roberts fick äran att avsluta målskyttet när hon satte 64-7 efter en kontring med 18 sekunder kvar i Sukkevann Idrottshall som var fullsatt.

I paus ledde Vipers med 32-2 mot division 2-laget från Sunnmöre i en match som hade avkast redan klockan 14.00 idag.

Mia Sofia Emmenegger, Sunniva Amalie Näs Andersen och Tuva Ulsaker Höve toppade med elva mål var i denna ensidiga match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.