Andreas Palicka

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Andreas Palicka berätta om kärleksbombningen på spårvagnen. Foto: SVT

Kärleksbombades på spårvagnen: ”Blev generad”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Palickas sätt att spela har gjort målvakten till närmast folkkär.

Något han inte minst märkte av på en spårvagnsresa med frun Sandra efter EM-guldet 2022.

– Där blev jag generad, säger Palicka.

Andreas Palickas genombrott i landslaget kom förhållandevis sent. Men sedan 2017 har han etablerat sig som ett givet namn i målet och framgångarna med landslaget de senaste åren har spätt på hans popularitet enormt mycket.

– Som idrottsman, om man inte har upplevt det innan, så kommer det som en chock. Att folk tycker om det jag har gjort är jag glad för. Det är hundra procent mig som person som kommer ut på banan och det har inte alltid varit hundra procent accepterat.

Hur då, menar du?

– Någonstans så är det prestationer som gör att man förtjänar något. Jag har varit på och av i landslaget sedan 2007 och när man var yngre så hade man inte lärt sig att hantera alla sina känslor och jag kämpade mycket mer med mig själv. I dag är jag kolugn i det mentala i både med- och motgång.

Kärlekbombades på spårvagnen

– Jag är mig själv när jag spelar handboll och är extremt glad och tacksam för att känslorna lyser igenom tv-rutan. All kärlek som jag har fått de senaste åren kommer jag aldrig att glömma, det finns med mig hela livet.

En av gångerna då Palicka minst sagt märke av svenskarnas värme var på en spårvagnsresa efter EM-guldet 2022.

Hör Palicka berätta om den märkliga upplevelsen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.