Lucas Pellas och Sebastian Karlsson under träningslandskampen mot Japan i Ängelholm. all match between Sweden and Japan on January 7, 2024 in Ängelholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lucas Pellas och Sebastian Karlsson spelar tillsammans i Montpellier. Nu får duon även chansen från varsin kant i landslaget. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Lucas Pellas hyllning till Sebastian Karlsson: ”Har verkligen kämpat hårt”

Uppdaterad
Publicerad

Han lämnade Sävehof för Montpellier i somras. Nu gör snart 29-årige högersexan Sebastian Karlsson mästerskapsdebut och hyllas av klubbkompisen Lucas Pellas.

– Han har verkligen kämpat hårt och tränat hårt och väntat länge på att få just den här chansen, säger han.

När Montpelliers högersexa Yanis Lenne skadade sig fick Sebastian Karlsson steppa upp. Och har gjort succé i den franska storklubben under hösten.

Karlsson har öst in mål och ligger tia i Champions Leagues skytteliga (näst bäste svensk efter Niclas Ekberg).

Någon som gläds är Lucas Pellas som har spelat i Montpellier sedan 2020. De båda svenskarna umgås mycket även utanför planen.

– Vi är i samma ålder och kände varandra lite sen innan. Vi har hängt mycket på golfbanan, det känns viktigt att göra saker utanför handbollen, säger Pellas.

Golfbanan alltså?

– Ja, det har blivit en hel del golf (skratt).

Äldsta debutanten på 16 år

Sverige möter Bosnien och Hercegovina i sin öppningsmatch under torsdagen. Med sina snart 29 år är Sebastian Karlsson den äldsta mästerskapsdebutanden i handbollslandslaget sedan EM 2008.

– Jag tror han kommer fortsätta köra sitt race. Och bevisa att det inte bara är en höst, utan att han är på den här nivån och kommer vara det framöver, säger Pellas.

”Man får göra många mål”

Själv har han också varit i storform under hösten.

Efter träningsmatcherna mot Japan öste SVT:s expert Magnus Grahn beröm över Pellas och Hampus Wannes insatser på vänsterkanten.

– Vi har ett jättegott samarbete och hjälper varandra. I det här laget, till skillnad från många andra lag, får vi mycket bollar på vänstersex. Så det är kul att spela här (i landslaget). Man får göra många mål.

Det är Sebastian Karlssons styrkor – hör Lucas Pellas analys i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.