• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Pytlick och Darj.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Max Darj snacka upp mötet med Danmark. Foto: Bildbyrån.

Max Darj inför kvartsfinalen mot Danmark: ”Inget talar för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Vad talar för Sverige i kvartsfinalen mot Danmark?

Max Darj:

– Ingenting... Nä men de är ju favoriter.

Danmark har imponerat i OS så här långt och var inget motstånd som Sverige var så suget på i en kvartsfinal på förhand.

Max Darj känner Mathias Gidsel och Simon Pytlick, två av turneringens bästa målskyttar, väl från klubblagssspelet i Tyskland.

OS i Paris 2024

– Det är det bästa laget i världen på duellspelet, den moderna handbollen. Jag känner Gidsel från klubblaget och möter Pylick hela tiden i ligan, så jag har bra koll på dem, men man måste förbereda sig lite extra och ha en bra plan.

Vad talar för er?

– Ingenting. Nej, skämt åsido vi har något på gång. Vi är lite underdogs och inte sett ut som vi brukar i några matcher. Det är sällan vi kan gå in med så lite press när vi möter en så bra motståndare som sett så bra ut i turneringen. Så de är ju favoriter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet