Foto: Bildbyrån.

Nyförvärvens kväll i handbollspremiärerna

Uppdaterad
Publicerad

Två matcher var startskottet för herrarnas elitserie i handboll. I både IFK Kristianstad – Drott och Lugi – HK Malmö stod nyförvärv i centrum.

I Kristianstad fick storpubliken, 4900 personer, se nyförvärven presentera sig direkt – säsongens första mål gjordes av Eskilstunasonen Richard Hanisch, ny från Hamburg, och tre av de nästkommande målen gjordes av två-metersbjässen Iman Jamali Moorschega, nyförvärv från Iran/ungerska ligan.

Gästerna Drott bjöd dock upp till kamp, i alla fall i tjugo minuter. Sedan ryckte mästarna. 16-11 i halvtid blev tillslut förkrossande 37-23. Jamali Moorschega var målbäst i hemmalaget med sex gjorda mål. Nio andra Kristianstadspelare hamnade också i målprotokollet.

Elitserien i handboll

I kvällens andra premiärmatch var det jämnare. I skånederbyt mellan Lugi och HK Malmö stod den gamle landslagsmålvakten Dan Beutler tidigt i centrum. Beutler som är ny i malmö, värvad från Kristianstad, hade stor del i att gästerna hade en halvtidsledning med 11-15.

Men ett annat nyförvärv kom att ta över huvudrollen. Lugis Andreas Arrman överlistade Malmöförsvaret gång på gång i början av andra halvlek, vilket till slut gav Lundklubben ledningen. Lagen följde sedan varandra åt ända till slutminuterna.

När Malmö kvitterade till 23-23 i näst sista minuten såg det ut som att det skulle bli delad pott. Men Andreas Arrman fick sista ordet när han i följande anfall dunkade dit 24-23. Därmed avgjorde han det rafflande derbyt i sin debut för Lugi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i handboll

Mer i ämnet