Sverige vann mot Slovenien – överlägset i andra halvlek

Sverige blandade och gav i första halvlek.

Men i den andra hittade de en högre växel och körde över värdnationen Slovenien.

– En fantastisk insats av laget, att köra över Slovenien så här, det var väldigt kul, säger Nathalie Hagman till Viaplay efter 33–22-segern.

Sverige inledde matchen piggt, ryckte åt sig en relativt tidig fyramålsledning och såg ut att gå mot en komfortabel seger.

Då tog Slovenien en timeout – och sen packade Sverige ihop. Hemmalaget plockade in poäng efter poäng och i halvtid hade ledningen krympt till blott en boll.

I den andra halvleken var det dock ett nytt Sverige vi fick se, ledda av stjärnorna Jamina Roberts (åtta mål) och Nathalie Hagman (nio mål) som skickade in det ena bollen efter den andra och till slut kunde Sverige vinna med solklara 33–22.

– Vi gör det jättebra, det känns som att vi lägger in en till växel och springer över dem i andra halvlek, säger Hagman till Viaplay.

Sverige är i och med sina två inledande segrar klart för mellanrundan. Innan dess väntar dock en match mot Danmark, som kan avgöra hur många poäng Sverige får med sig in i mellanrundan. Danskorna vann sin match mot Serbien och är ute efter samma sak som Sverige – maximal poäng.