Sabina Jacobsen. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Lugi tappade en fyramålsledning i Sabina Jacobsens återkomst

Uppdaterad
Publicerad

Lugi var på väg mot första segern sedan den 1 december.

Men i den andra halvleken kom raset och en fyramålsledning gick upp i rök på fem minuter.

Till slut vann Västerås matchen med 26–23 (13–15).

Man kan inte direkt påstå att Lugi rosat marknaden den senaste tiden. Sedan segern mot den överlägsna tabelljumbon Heid den 1 december har förlusterna staplats på hög.

Lagom till dagens möte med Västerås hade de dock ett intressant tillskott.

Sabina Jacobsen var nämligen tillbaka efter tio år utomlands och hon gjorde skillnad direkt.

33-åringen, som valdes till EM:s bästa defensiva spelare 2014, var en klippa i försvaret och ett återkommande hot i offensiven när Lugi tog kommandot om matchen i den första halvleken som de vann med 15–13. Ett lag de fick storstryk (35–22) av dagarna innan jul.

Men i den andra halvleken kom raset. En fyramålsledning (18–14) gick upp i rök på fem minuter och sedan orkade inte Lugi resa sig och Västerås kunde till slut vinna med tre bollars marginal, 26–23. En seger som innebar att de avancerade till en andraplats i tabellen. Lugi ligger näst sist, två poäng från fast mark.

– Vi får inte riktigt anfallet att fungera, vi slarvar mycket. Bakåt är det helt okej men vi får inga lätta kontringar och tvingas kämpa oss till alla mål och då blir det jobbigt för vi är rätt tunna framåt, säger Jacobsen, som gjorde ett mål och sju assist i comebacken, i C More.

Sin egen insats var hon inte helt nöjd med även om det fanns ljusglimtar.

– Bakåt känner jag att jag har koll på läget hela matchen. Framåt känner jag mig lite seg, lite tung och får inte riktigt till det men det har väl också mycket med samspel att göra. Jag har bara tränat med tjejerna fyra gånger den här veckan och behöver mer tid för att få till tajmingen och lära mig spelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.