Sverige klart för kvartsfinal: ”Kommer inte fungera längre fram”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige besegrade Danmark med hela 15-1 i den avslutande gruppspelsmatchen på innebandy-VM i Helsingfors. Trots det var spelarna inte enbart positiva.

– Det här kommer inte fungera längre fram i turneringen och det är något vi måste träna på, säger tvåmålsskytten Albin Sjögren till SVT Sport.

Sverige rivstartade och gick upp i en 4-0-ledning redan under de tio inledande minuterna. Två av målen gjordes av Kim Nilsson.

– Det är skönt att vi får hål på dem ganska tidigt. Skönt för egen del att få göra två mål också, säger han.

Efter det reducerade faktiskt Danmark genom Lukas Eldholm som gjorde sitt tredje mål för turneringen.

I början av den andra perioden hade Sverige en sämre period och Danmark lyckades skapa några chanser.

– Det blir lätt så att de får kontra och har lite farliga lägen när vi går upp med så mycket folk. Det här kommer inte fungera längre fram i turneringen och det är något vi måste träna på, även om det är lätt att det blir så i sådana här matcher, säger Albin Sjögren.

Sjögren gjorde ändå två mål i perioden och har därmed nu nått milstolpen 50 landslagsmål.

8-1 gjordes av VM-debtanten Omar Aldeeb och det var riktigt snyggt. Han stod framför mål och fick en hård passning av Robin Nilsberth som han styrde in mellan benen på sig själv.

– Det är verkligen en delikatess, säger SVT-kommentatorn Chris Härenstam.

– Jag tycker han har tagit för sig. Väldigt kul att se honom hittills, säger experten Mattias Samuelsson.

I den tredje perioden fortsatte Sverige att ösa på och matchen slutade hela 15-1.

Då Sverige förlorade mot Finland så innebär dagens seger att man slutar tvåa i gruppen. Nu väntar kvartsfinal på torsdag, men motståndet är ännu inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.