Rasmus Dahlin, till vänster, gratuleras av Tage Thompson efter att ha spräckt nollan mot Vancouver i morse. Foto: TT

Dahlin slog sitt eget NHL-rekord: ”Försöker inte tänka på det”

Uppdaterad
Publicerad

Buffalos Rasmus Dahlin slog sitt eget rekord när han gjorde mål för femte matchen i rad från säsongsstarten när man slog Vancouver med 5-1.

– Jag försöker inte tänka på det, säger Dahlin blygsamt.

Redan i torsdags när han gjorde mål för fjärde matchen i rad från säsongsstarten blev han rekordman för backar i NHL. Nu fortsatte rekordsviten i ligan som grundades 1917.

– Jag försöker inte tänka på det. Jag var i försvarszonen under 80 procent av den här matchen, men när situationer inträffar där ute försöker jag göra mål, så det känns bra när pucken går in, säger Dahlin till NHL.

Efter att ha gjort mål i de fyra inledande matcherna hade Dahlin blickarna på sig i Rogers Arena i Vancouver. Redan efter 05.35 av matchen smällde backen in 1-0 i powerplay.

– Jag tror att det kommer från hårt arbete, och vi förtjänar verkligen det här självförtroendet vi har just nu. Vi spelar bortamatcher, men vi spelar dem riktigt, riktigt bra och vi börjar verkligen hitta vårt spel. Så ja, vårt självförtroende är bra just nu, säger Dahlin.

Jämförs med Erik Karlsson

Det tidigare notoriska bottenlaget Buffalo har inlett säsongen med fyra segrar på de fem första matcherna. Dahlin är förste back i Buffalo att göra fem mål i rad – oavsett tid på säsongen.

Målvakten Craig Andersson är full av beundran av 22-åringen som debuterade i Buffalo och NHL 2018.

– Hans spel påminner mig om när Erik Karlsson var på topp. Han gjorde saker med pucken som du helt enkelt inte skulle förvänta dig att han skulle göra eftersom han hade det självförtroendet, och Dahlin är där i sitt eget spel. Jag jämför honom inte med Erik, men jag jämför honom med det självförtroendet, säger Anderson som spelade med Karlsson under många år i Ottawa.

Inkastade tröjor markering mot insatsen

Victor Olofsson hade en stor kväll med två mål och en assist i den tredje perioden. Publiken buade och tre Vancouvertröjor kastades in på isen i ett markerat missnöje mot insatsen.

– Det var första gången jag var med om det och jag tycker att det var väldigt pinsamt och jag hoppas att spelarna känner likadant. Det är något du aldrig vill se, säger Vancouvers tränare Bruce Boudreau, enligt AP.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1 - 5

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

0-2, 1-0, 0-3
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18809

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.