Henrik Tömmernes med tre poäng i segern – se dem i spelaren ovan. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Drömstart för Frölunda – krossade Leksand

Roger Rönnbergs sista dans.

Då inledde Frölunda säsongen på bästa sätt. Hemma i Scandinavium krossades Leksand med 5–1.

– Jag är glad som en speleman givetvis, säger Rönnberg efteråt.

Henrik Tömmernes gjorde ett mål och två assist. Se det i spelaren ovan.

SHL-premiären i Göteborg var en repris på vårens kvartsfinalmöten mellan Frölunda och Leksand. Och precis som då var det Frölunda som drog det längsta strået.

I en intensiv första period tog hemmalaget ledningen – och det var bara början för Frölunda som därefter aldrig släppte på gaspedalen.

Rönnberg lämnar

Mycket av förhandssnacket kring Frölunda har oundvikligen handlat om just Roger Rönnberg. Rönnberg – som i vintras blev den förste huvudtränaren att nå 400 segrar i SHL – går in i sin tolfte och sista säsong i Frölunda.

Sedan tidigare står det klart att 53-åringen efter säsongen kommer att träna den schweiziska toppklubben Fribourg-Gottéron.

"Vi är slarviga"

Leksands tränare Charles "Challe" Berglund var inte nöjd med sitt lags spel i den första perioden.

– Vi är slarviga. Det är inte alls det Leksand vi vill se, sade Berglund till TV4 Play i periodpausen.

Men i stället för en uppryckning blev den andra perioden mardrömslik för Leksand.

Först styrde Max Friberg in 2–0 till Frölunda. Lucas Elvenes reducerade visserligen när han snappade åt sig pucken och pricksköt in Leksands första mål för säsongen. Glädjen blev dock kortvarig eftersom Dominik Egli utökade Frölundas ledning mindre än en minut senare.

Carl Klingberg hann även med att sätta ytterligare ett mål innan Henrik Tömmernes gjorde 5–1 i den tredje perioden vilket också blev slutresultatet.

Roger Rönnberg i båset. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT