Tre Kronors supertalang tar plats i toppformation

Uppdaterad
Publicerad

Han förde Växjö till SM-guld och utsågs till årets mest värdefulle spelare i SHL.

Nu belönas supertalangen Elias Pettersson, 19, med en plats i Tre Kronors nya superkedja.

– Jag är lite nervös över det här, säger han till SVT Sport inför torsdagens VM-debut.

Efter att ha vunnit poängligan i såväl grundserien som slutspelet utsågs Växjös Elias Pettersson till årets forward, årets rookie och årets mest värdefulle spelare i SHL.

Den 19-årige supertalangen gjorde debut i Tre Kronor under Sweden Hockey Games förra veckan, och laddar nu inför VM-debuten mot Vitryssland på fredag kväll.

Ishockey-VM

– Jag är lite nervös över det här, men jag ska försöka göra det jag är bra på. När jag är på isen är det ganska lugnt och jag tänker inte så mycket på det. Utanför isen tänker jag lite för mycket på det, säger Pettersson till SVT Sport.

Matchas i superkedja

Hur mycket tar NHL-killarna hand om dig?

– Alla har varit jättebra och jag trivs redan. Jag ser fram emot VM-debuten grymt mycket och hoppas kunna bidra med poäng, säger Pettersson.

Under tisdagens träning matchades framtidslöftet tillsammans med lagkaptenen Mikael Backlund (Calgary) och nyanlände Gustav Nyquist (Detroit). Trots totalt 17 NHL-spelare i truppen verkar alltså Elias Pettersson ta plats i en av två tilltänkta offensivt producerande kedjor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet