Anton Lindholm

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Leksands Anton Lindholm får matchstraff efter tacklingen på Henrik Björklund. Foto: TV4 Play

Färjestad upp i serieledning efter kross och matchstraff

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad går upp i serieledning efter 5–0-krossen mot Leksand.

Samtidigt fick Leksands Anton Lindholm lämna planen med ett matchstraff.

Vid ställning 3–0 i början av tredje perioden tacklade Anton Lindholm, med meriter i Tre Kronor, Färjestads Henrik Björklund. Björklund blev märkbart tagen av tacklingen och leddes av planen. Samtidigt fick Lindholm åka till omklädningsrummet efter att matchstraff tilldömdes.

– Han sa att han är okej, men vi får se. Jag har ingen mer rapport att ge där, säger Färjestads tränare Tomas Mitell till NWT.

Färjestad tog vara på det fem minuter långa powerplay som följde – där de gjorde två mål och satte spiken i kistan för matchen.

Hemvändaren blev målskytt

Det tog endast fem minuter för Färjestad att ta ledningen i mötet mot Leksand. Innan den första perioden var slut stod det 2–0 på tavlan efter mål av Victor Ejdsell och Marcus Westfält.

I inledningen av den andra perioden presenterade sig en favorit på hemmaplan. Hemvändaren Magnus Nygren stod, efter sex år utomlands, återigen som målskytt i Karlstad.

Efter segern toppar Färjestad SHL tillsammans med Örebro – som på lördagskvällen besegrade Oskarshamn med 3-2.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

5 - 0

Leksands IF logo

Leksands IF

2-0, 1-0, 2-0
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8250

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.