Florida fick jubla efter rysare – avgjorde sent mot Vegas i NHL-slutspelet

Florida satte stopp för Vegas framfart mot Stanley Cup-bucklan när de hemmavann med 3–2 efter förlängning i det tredje finalmötet. Florida har därmed reducerat Vegas försprång till 1–2 i matcher.

Svensken Gustav Forsling var med och spelade fram Carter Verhaeghe som avgjorde i förlängning.

– Det känns jättebra, vi är på gång. Fem mot fem gör de inga mål, säger Forsling till SVT Sport.

Efter att Vegas kvitterat till 1-1 spred sig oro i Floridaleden. Stjärnan Matthew Tkachuk åkte på en tackling av Keeagan Kolesar med drygt tolv minuter kvar av första perioden. Tkachuk lämnade isen och försvann sedan in i omklädningsrummet resten av perioden.

Han syntes heller inte till när andra perioden inleddes men efter ett par minuter dök han upp i båset och kom sedan ut på isen, påhejad av hemmapubliken som skanderade ”Chucky, Chucky”.

Långt in i tredje perioden såg det ut att vara klappat och klart för ännu en Vegaseger. Men återvändande Matthew ”Chucky” Tkachuk ville annorlunda. Med bara 2.13 kvar av perioden drog Tkachuk till med ett handledsskott, kvitterade till 2–2 och tog matchen till förlängning.

Forsling delaktig i avgörandet

Förlängningen inleddes med Floridasvensken Gustav Forsling i utvisningsbåset,

– Ja, det var väldigt nervöst där. Jättebra dödat av de som var inne, säger Forsling.

Men hemmalaget lyckades hålla emot Vegas massiva powerplaypress. Med drygt fyra förlängningsminuter spelade blev Floridas Carter Verhaeghe till sist kvällens hjälte när han satte det avgörande 3–2-målet framspelad av Sam Bennett och Gustav Forsling.

– Jag hade lite tid på mig att gå in och skjuta. Jag är så glad att den gick in, säger Carter Verhaeghe enligt Sportsnet.

Vegas leder nu med 2–1 i matcher i finalserien som spelas i bäst av sju.

Match fyra mellan lagen spelas natten mot söndag i Florida.