Michelle Karvinen behövde inte många sekunder för att näta mot Brynäs.

Åtta sekunder in i tredje perioden var det dags för Frölunda-spelaren igen.

– Vi är väldigt glada, säger Karvinen efter 5–3-segern till TV4 Play.

Se Karvinens blixtmål i spelaren ovan.

Efter fredagens 1–2-förlust mot Modo kunde Frölunda i dag inkassera säsongens första seger.

Brynäs besegrades med 5–3, efter en riktig drömstart.

Drömstart

Michelle Karvinen skickade in ledningsmålet redan efter 15 sekunder.

Under den andra perioden svängde matchen fram och tillbaka rejält. Frölunda gick upp i en tvåmålsledning innan Brynäs hittade tillbaka och Kaitlyn O'donohoe kvitterade genom ett fint avslut.

Trots detta kunde hemmalaget återigen gå upp i en tvåmålsledning (4–2) inför den tredje perioden. Väl där behövde Karvinen endast åtta sekunder för att näta igen.

Matchstraff i slutet

Med mindre än en minut kvar att spela åkte Brynäs-spelaren Hanna Thuvik på ett matchstraff för en tuff tackling och matchen slutade till sist 5–3.

– Kul med första vinsten för säsongen. Det är ett steg framåt så vi är väldigt glada, säger Karvinen till TV4 Play.

Därmed har fjolårsfinalisten Brynäs inlett med en seger och en förlust på de inledande två matcherna.

– Jag tycker inte vi kommer ut redo i dag. De gör mål på våra misstag, säger Julia Östlund.