Frölunda och Skellefteå Foto: Bildbyrån

Frölunda bröt Skellefteås mäktiga segersvit

Efter 15 raka segrar i CHL och SHL blev det till slut en förlust för Skellefteå när Frölunda vann den andra CHL-kvarten med 3-2.

Men totalt sett över två matcher blev det 3-3, och matchen behövde förlängning och straffar för att avgöras.

Där skulle Frölunda säkra semifinalplatsen när de vann straffläggningen med 2-0.

Skellefteå hade inte förlorat sedan 25 oktober när det blev förlust med 1-3 hemma mot Växjö. Efter det vann laget tre matcher i CHL och tolv matcher i SHL.

Men i returen mot Frölunda tog det stopp. Efter 60 minuter hade Frölunda 3-2, vilket innebar att det blev förlängning som skulle avgöra kvartsfinalen då Skellefteå vunnit första mötet med 1-0.

I förlängningsspelet skapade både Frölunda och Skellefteå tillräckligt med lägen för att avgöra i det tio minuter långa tre mot tre spelet. Trots det krävdes det straffar för att utse en vinnare.

Väl där skulle Lars Johansson stänga igen och rädda fyra av fyra straffar vilket räckte till seger när Frölunda satte två av sina fyra.

I semifinal väntar Luleå som besegrade finska Jukurit med totalt 8-2 över två matcher.

– Vi får anstränga oss till det yttersta för att vända på det här. Skellefteå är väldigt bra, säger Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg till Viaplay.

I den andra semifinalen möts finska Tappara och Zug från Schweiz.