Laura Lerchova tacklades av Ella Hellman

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den tuffa tacklingen som sänkte Skellefteåspelaren Foto: TV4 Play

Frölunda krossade Skellefteå – trots utvisning efter tuff tackling

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra omgångens segersötma fick Skellefteå nu se sig överkörda i SDHL.

Trots fem minuter i numerärt överläge efter en läskig tackling blev man nollade och överkört av Frölunda.

Skellefteå skulle äntligen få SDHL-debutera på hemmais och närmare tusen personer hade tagit sig till arenan. Men det blev för supportrarna en dyster fredagskväll. Frölunda var numret större och vann med 4-0.

– Det var mycket folk på läktaren och Skellefteå kom ut med en bra energi, men vi var effektiva i dag, säger Frölundastjärnan Hanna Olsson till SVT Sport.

Det ringde i målklockan redan efter två minuter då finländska Elisa Holopainen stod för en läcker soloräd och tunnlade Skellefteå-keepern Miranda Dahlgren.

Efter tio minuter blev det lite otäckt. Skellefteås Laura Lerchová knackade klubban i isen och ville ha pucken, men innan den kom fram delade Frölundas Ella Hellman ut en tackling som träffade Lerchová i huvudet. Tjeckiskan blev liggandes på isen en stund och tvingades till slut utgå för behandling, men kom senare tillbaka till spel.

– Den tog i baksidan av huvudet och på axeln, jag fick lämna isen då läkarteamet ville göra tester på mig, säger Lerchová.

Det blev inget matchstraff, vad tycker du om det?

– Det är domarnas beslut, jag kan inte reglerna. Vi får se om hon får någon form av avstängning framöver.

Se tacklingen i spelaren.

Domarteamet valde att videogranska situationen – något som är nytt för SDHL i år – och gav därefter Hellman fem minuters utvisning.

Frölunda höll undan och kom ut i andra perioden med rasande fart. Göteborgslaget tryckte in tre puckar på mindre än fyra minuter och matchen var avgjord.

Det blev inga fler mål i matchen och Frölunda vann med 4-0.

SDHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

0 - 4

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-1, 0-3, 0-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 922

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.