Foto: Bildbyrån

Gustafsson: ”Blir en jäkla bra match”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor har inlett VM-turneringen starkt och vunnit samtliga fyra gruppspelsmatcher hittills.

Nu väntar ett intensivt USA.

– Så här långt har de spelat rätt aggressivt och tagit mycket utvisningar, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT Sport.

Under lördagen ställs Tre Kronor mot USA. Någon William Nylander kommer dock inte att synas till på isen.

– Han landar när vi har match så det blir svårt för honom att spela. Så tidigast mot Norge, säger förbundskapten Johan Garpenlöv med ett skratt.

Ishockey-VM

Däremot kan förstärkningen Linus Ullmark vara redo för spel.

– Jag står gärna. Varenda chans jag får så tar jag den, säger NHL-målvakten.

Spelar aggressivt

– USA är bra de också. De har x antal spelare som är ledare i sina lag borta i NHL. Jag har stött på dem ett antal gånger också. Skulle inte säga att man ha dökoll på dem på europeisk is, men vissa tendenser absolut. Sedan är det annorlunda framför allt att spela i landslag kontra klubblag, säger Ullmark om motståndet.

Ett aggressivt USA väntar. På de fyra första matcherna har laget noterats för 67 utvisningsminuter, näst mest på hela VM bakom Norge (89).

– Det är NHL-spelare rakt igenom i deras trupp. Så här långt har de spelat rätt aggressivt och tagit mycket utvisningar, så vi får se om det fortsätter så. Vi har respekt för USA naturligtvis och kommer vara förberedda för dem, säger Garpenlöv.

”En jäkla bra match”

Chicagos Erik Gustafsson ser fram emot en tuff match.

– Det blir en jäkla bra match. Stora grabbar, kör snabbt. Det blir lite mer NHL-hockey där ute. Det blir en rolig match att spela.

– Seth Jones är en av ligans bästa backar, det visar han dag in och dag ut där borta. Sedan har de väldigt många yngre spelare som är på väg upp och kan bli större spelare. De har ett väldigt bra lag så vi får vara beredda när pucken släpps, säger Gustafsson.

Vid seger i fulltid mot USA är Sverige klart för slutspel, med två matcher kvar att spela.

SE OCKSÅ: Sverige vann gruppfinalen mot Finland efter straffar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet