• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Jonas Andersson och Jakob Hellsten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jonas Andersson förklara – där har Leksand gjort ett misstag Foto: SVT/Bildbyrån

Jonas Andersson kritisk till Leksands beslut: ”Ett seriöst stort misstag”

Publicerad

Leksand har inlett SHL-säsongen tungt och ett av problemen har varit målvaktsspelet. Där tycker SVT Sports expert Jonas Andersson att sportchef Thomas Johansson borde ha agerat annorlunda.

– Han har gjort ett seriöst, stort misstag, säger han i Hockeykväll.

Förra säsongen slog målvakten Filip Larsson igenom stort i Leksand och till viss del konkurrerade han ut den tilltänkta förstamålvakten Mantas Armalis.

Den här säsongen gick Leksand in i säsongen med Armalis och det i sammanhanget oprövade nyförvärvet Jakob Hellsten. Inte tillräckligt säkert, enligt Jonas Andersson.

– Där har du ett stort problem, säger han.

Armalis är just nu borta ”tills vidare” med en skada.

– Leksand behöver se sig omkring efter fler alternativ, säger Andersson.

Se vad experten säger om Leksands målvakter i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.