Lucas Wallmark om de slopade utmärkelserna: ”Bedrövligt”

Uppdaterad
Publicerad

NHL-proffset Lucas Wallmark är inte imponerad över hockeyförbundets beslut att ta bort de individuella utmärkelserna i TV-pucken.

– Jag tycker att det är helt bedrövligt.

Lucas Wallmark var själv med i TV-Pucken för tio år sen. Han vann inte turneringen med sitt Västerbotten, men han blev vald till MVP, den mest värdefulla spelaren.

Han håller inte med hockeyförbundet om att individuella utmärkelser framkallar press på spelarna

– Jag tycker att det är helt bedrövligt. Man måste få vara bäst och man måste få sträva efter att bli bäst, säger han till SVT.

– Förbundet säger att det är stress och press på killarna och tjejerna. I mitt fall var det mycket mer press i skolan med betyg och sånt. Och då kanske man skulle ta och slopa betygen också. (skratt).

Vinna turneringen viktigast

Lucas Wallmark har aldrig mött spelare som uttryckt stress och press av att att få individuella utmärkelser.

– Nej, jag har aldrig hört det.

Även om han var glad över sin egen utmärkelse så var det inte den som var det viktigaste för honom.

– Den betydde inte så jättemycket. Jag har alltid strävat att vinna med laget. Självklart kul att få utmärkelsen men när jag spelade så ville jag vinna.

KLIPP: Stockholm klart för final i TV-pucken  (31 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.