Modo jublar till vänster i bild och Skellefteå gör 1-0 till höger i bild.

Se Skellefteås dråpliga ledningsmål – och Modos vändning. Foto: TV4

Modo vände mot Skellefteå i SDHL – efter dråpliga starten

Underläge 0–3 och ett dråpligt baklängesmål.

Då reste sig fjolårsfinalisten Modo och besegrade Skellefteå med 4–3 efter förlängning i SDHL.

– Den första perioden är bara att glömma, säger segerskytten Mira Hallin i TV4.

Modo fick en mardrömsstart borta mot Skellefteå när det svartgula hemmalaget tog ledningen efter bara 1.16.

Efter en tekning i offensiv zon skickades pucken mot mål, styrdes på vägen, studsade via målvakten Lovisa Perssons hjälm, och damp ner bakom ryggen så att Ronja Mogren kunde slå in 1–0.

Skellefteå seglade upp i en 3–0-ledning i spel fem mot tre en bit in i den andra perioden och såg ut att vara på väg mot en historisk första hemmaseger i SDHL-sammanhang.

Men då vaknade fjolårsfinalisten Modo.

Kort efter att Ö-vikslaget blivit fulltaligt kontrade de snyggt in reduceringen. Några minuter senare nätade Ebba Hedqvist i powerplay.

Rejäl Modo-press i tredje perioden

Den tredje perioden var nästan en enda lång Modo-press i jakten på en kvittering. De vann skotten med 13–3 i tredje perioden och med drygt fem minuter kvar av matchen kom målet genom Wilma Sundin.

Modo fortsatte att pressa på och var nära ett segermål under ordinarie tid. I stället kom det i förlängningen när stjärnan Mira Hallin satte 4–3.

– Skönt såklart att vinna matchen även fast vi ligger under med tre mål. Jag tycker att vi spelar bra i andra och tredje, men första perioden är bara att glömma, säger Hallin till TV4.

Skellefteå får därmed vänta ett tag till på sin första hemmaseger.

Modo ligger trea i SDHL-tabellen, en poäng bakom serieledande Luleå som dock har en match mer spelad. Skellefteå är på sjätte plats.